top of page
  • Bizerotalazım YouTube
  • Bizerotalazim Instagram
  • Bizerotalazim Facebook
  • Bizerotalazim Twitter
  • Yazarın fotoğrafıBize Rota Lazım

Karavanda Tuvalet Kullanımı Nasıl Olmalı?

Karavanda tuvalet kullanmak normal bir tuvalet kullanmaya benzer, ancak akılda tutulması gereken bazı önemli farklılıklar vardır.


Tuvalet Kimyasal Markaları ve Çeşitleri

Biz bugüne kadar yerli ve ithal olmak üzere pek çok marka ve çeşidi deneme şansımız oldu. Öncelikle çeşitlerden bahsedelim;

  • Mavi Tuvalet Kimyasalı: Bu renk kimyasal parçalayıcı özellik taşır. Tuvalet tankının içinde kullanılır ve doğaya asla karışmaması gerekmektedir.

  • Pembe Tuvalet Kimyasalı: Bu renk kimyasal, sifon suyu içi kullanılmaktadır. Hijyen ve koku açısından önemlidir. Parçalıyıcı özelliği yoktur.

  • Yeşil Tuvalet Kimyasalı: Doğa ile karışabilen parçalıyıcı özelliği olan kimyasaldır. Doğa kampı yapıldığında kullanılabilir.

Denediğimiz tuvalet kimyasalı markaları ise;

Thetford: İthal bir marka olan bu kimyasal parçalama özelliği olarak gayet başarılıdır ancak yerli markalara göre fiyatı yüksektir. Yanında bulunan göstergesi sayesinde kullanım miktarınızı takip edebilirsiniz.

Cassette: Yerli markalardan beğenerek kullandığımız Cassette, fiyat performans olarak bizi memnun etti ayrıca yanında bulunan göstergesi sayesinde ne kadar kullandığınızı takip edebiliyorsunuz.

Star Karavan: Yerli markalar arasında yine fiyat performans olarak bizi memnun etti ancak tek eksik yanı yanında göstergesinin olmaması.

Dev Bio: İlk çıktığı zamanlarda fiyat performans olarak iyi olsa da son zamanlarda fiyatları diğer yerli markalara göre yüksek.


Kullanım Öncesi

İlk olarak, atıkları parçalamak ve kokuları önlemek için tuvaletin tankına önceden mavi veya yeşil tuvalet kimyasalını su ile eklemeniz gerekir. Bu kimyasallar sıvı, toz veya kapsül şeklinde olabilir ve kamp ve karavan malzemeleri satan mağazalarda kolayca bulunabilir. Tuvaletinizin tank boyutuna göre doğru miktarda kimyasal eklediğinizden emin olmak için ambalaj üzerindeki talimatları dikkatlice okuduğunuzdan emin olun.


Kullanım sırasında

Tuvaleti kullanırken gider kapağını açmayı unutmayın. Sifonu çekmek için tuvaletin üzerinde genellikle mavi bir düğme bulunmaktadır, o düğme ile sifonu çekebilirsiniz. Sifonu çekmeden önce karavanınıza citywater(şehir suyu) hattının bağlı olmasına veya deponuzda su olmasına dikkat edin. Ayrıca eğer sifon suyunuz ayrı ise koku ve hijyen için pembe kimyasal da kullanabilirsiniz.



Kullanım Sonrası

Tuvalet tankını boşaltma zamanı geldiğinde, uygun atma istasyonunu bulmanız gerekecektir. Eğer doğadaysanız ve yeşil kimyasal kullanıyorsanız doğaya boşaltabilirsiniz. Bazı kamp alanları ve karavan parklarında belirlenmiş atık boşaltma alanları bulunurken, diğerleri yerel bir atık boşaltma alanını kullanmanızı gerektirebilir. Tuvalet tankını boşaltırken daima eldiven giyin ve uygun önlemleri alın ve atıkları uygun şekilde attığınızdan emin olun.


Genel olarak, karavanda tuvalet kullanmak normal bir tuvalet kullanmaya kıyasla biraz daha fazla dikkat ve özen gerektirir, ancak doğru kimyasallar ve uygun bertaraf prosedürleri ile kamp yaparken rahat ve konforlu bir özellik olabilir.

67 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page