top of page
  • Bizerotalazım YouTube
  • Bizerotalazim Instagram
  • Bizerotalazim Facebook
  • Bizerotalazim Twitter
  • Yazarın fotoğrafıBize Rota Lazım

Foça Belediyesi'nin Yeni Kamp Alanını Keşfettik



Kamp Alanı Hakkında Genel Bilgiler

Foça'da yeni açılan Foça Belediyesi kamp alanını ziyaret ettik ve burada birkaç gün geçirdik. Kamp alanı Kumburnu Plajı'nda yer alıyor ve gün batımı manzarası harika. Fakat bazı eksikleri de vardı. Kamp ile ilgili izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.


Kamp alanı parsellere ayrılmış durumda. Biz de karavanımızı son parselden birine yerleştirdik. Her parsele elektrik ve su verilmemiş, ortak musluklar var. Suyu kendi depolarımızı doldurup kullanıyoruz. Kampın fiyatı bir haftalık 2300 TL civarında. Konum olarak çok iyi, Eski Foça ve Yeni Foça'ya çok yakın. Arabayla 5 dakikada Eski Foça merkeze 25 dakikada Yeni Foça'ya gidebilirsiniz. Plaj da çadırlara ve karavanlara çok yakın.


Altyapı ve İmkanlar

Kampın ortasında mangal yakmak için ayrılmış bir alan var. Bence bu çok iyi bir uygulama. Böylece kontrolsüz mangal yakılmasının önüne geçiliyor.


Duş ve tuvalet imkanı var. Ama maalesef gri su ve tuvalet boşaltımı için ayrı bir alan yok, hepsi tuvalete gidiyor. Bunun ayrı düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.



Geliştirilmesi Gereken Yönler

Ben her parselde bağımsız elektrik ve su beklerdim ama Türkiye'deki birçok kampta zaten böyle değil. Parseller taşlarla ayrılmış, biraz daha yeşillikli olsa daha güzel olabilirdi.


Kampçıların Bilinç Düzeyi

Peki kamptaki insanların bilinç düzeyi nasıl? Maalesef burada bazı sıkıntılar yaşadık. Bir komşumuz gece yarısı çok yüksek sesle müzik açtı,. Bir diğeri de karavanımızın arkasına gidip tuvaletini yaptı. Bunu kabul edilebilir bulmuyorum. Kampçıların çevre bilinci olması bizim açımızdan çok önemli.



Foça Hakkında

Foça, zengin bir tarihe ve kültüre sahip. Akdeniz mutfağından etkilenen lezzetli bir yöresel mutfağı var. Mutlaka denemelisiniz: Midyeler, ahtapot ızgara, karides tava. Tarihi yapılar ve yerler arasında Philoxenos Sarnıcı, Aziz Peter ve Aziz Paul Kilisesi, Alaca Mescit ziyarete değer.


Sonuç

Ancak tüm bunlara rağmen kampın avantajları daha ağır basıyor. Foça zaten güzel bir yer, deniz harika. Kampın da gelişmeye açık yanları var. Biraz daha düzenlemeyle daha iyi olabilir. Mutlaka uğrayın derim!

42 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page